top of page

Aktiviteter

Gran Canaria har så uendelig mye mer å by på enn bare strandliv. Joda, du er aldri langt unna en strand, men er det andre ting du er på jakt etter trenger du heller ikke lete lenge...

Golf

Kun 400 meter fra Casa Tauro ligger Anfi Tauro Golf, av mange rangert som de beste golfbanene på Gran Canaria. Her er det både en 9-hulls Par 3 bane og en 18-hulls PGA Championship bane, begge i Arizonaørken-stil.

 

Ellers er det totalt 8 baner på Gran Canaria; 3 på nordsiden av øya og 5 på sørsiden (hvorav Anfi Golf har de nevnte 2). Alle banene har sin egenart og med forskjellig vanskelighetsgrad.

Hull 6 på Par 9 banen - signaturhullet til Anfi Tauro Golf.

Sykling

Gran Canaria er et eldorado for sykkelinteresserte, enten det er snakk om landeveissykling eller offroad. Veiene holder god standard, bilistene er hensynsfulle til syklistene og skiltingen holder høy standard. Det er rett og slett veldig hyggelig å sykle her, ikke minst med tanke på det behagelige klimaet midtvinters... Syklene tar dere med opp på den store terrassen etter endt økt. Her er det god plass til vasking og mekking. Dersom dere ikke ønsker å ta med egne sykler kan vi anbefale å leie, f.eks. fra www.free-motion.com

Fotturer

Gran Canaria er et fantastisk sted for de som ønsker å vandre i fjellet. Myndighetene har lagt ned mye innsats i oppussing av de eldgamle Caminos Reales (kongelige veier) og gjenåpnet de for turister. Over 660 kvadratkilometer av Gran Canaria er fredede områder (hele 42% av øya! - tilsvarende for Norge er 17%) som disse stiene gir adgang til. Noen av disse stiene er nybygde stier og det er noen utfordrende stier med bratte bakker, men det er også en rekke relativt korte og enkle stier. Det finnes flere turbøker på norsk å få kjøpt på nettet, noen kan også lastes ned, som denne.

Pentanque

Petanque, eller Boccia, er en populær sport på Gran Canaria og spesielt blant nordmenn som overvintrer. Hver fredag kl 11 møtes opp til 100 medlemmer i Bocciagruppen til Den norske klubben i Arguineguin. Du må være medlem for å delta, men det er lov å prøve en gang først. Ellers er det 4 Petanque-baner kun 250 meter fra Casa Tauro. Bare følg Paseo de Alemania (gaten vår) nordover (oppover i dalen). Etter 200 meter svinger veien til venstre (der starter Avenida Canada) og du ser Tauro Petanque Club på høyresiden 50-60 meter lenger framme (vet ikke om klubben er aktiv, men banene kan spilles på). 2 kuler til hver spiller og "gris" fås kjøpt billig i en sportsbutikk.

Treningssenter

I Arguineguin, 11 km fra Casa Tauro, ligger det et fantastisk treningssenter (Complejo Deportivo David Jimenez Silva) som kun koster 3 euro pr dag! Her er det 25 meters basseng, varmebasseng, boblebad, badstuer, iskulp, spinningsaler, treningsrom, lekerom for barn – og en kafé med smoothies, varmmat, kaker og mineralvann. Senteret er oppkalt etter fotballspilleren David Silva fra Arguineguin, kjent fra det spanske landslaget og en rekke toppklubber i Europa.

Hesteridning

I El Salobre (like ved Maspalomas) ligger det et ridesenter som tilbyr rideturer med guide, enten i grupper med andre eller private turer. Turer på 1 time koster EUR 39 pr. person. 2, 3 og 4 timers turer er også tilgjengelig. Mot et lite tillegg i prisen kan de hente i Tauro dersom man bestiller 2 timer, eller mer.

Se www.elsalobrehr.es for mer informasjon.

AKTIVITETER
bottom of page