top of page

TRANSPORT

Leiebil

Vi anbefaler å leie bil slik at du har enkel mulighet til å oppleve litt av hva Gran Canaria har å by på. Prisene på drivstoff er blant de laveste i Vest-Europa. Hos www.doyouspain.com får du oversikt over alle utleieselskapene, men selv leier vi alltid direkte fra www.cicar.com, der har vi aldri opplevd noe tull.

Dersom dere ønsker å leie elbil er det mulig å lade når man står parkert ved Casa Tauro. Last ned Wallbox-appen, registrer betalingskort, scann QR-kode på laderen og så er du i gang :-)

Taxi

Taxier er det flust av på flyplassen, i byene og på turiststedene. Prisene er regulert, så det går som regel ikke å prute, med mindre det er noen som kjører svart. Men så er det heller ikke særlig dyrt, takstene er de billigste i Spania og blant de billigste i Vest-Europa. Drosjeprisene ligger på 1,10 euro per kilometer på dagtid og 1,26 euro per kilometer om kvelden (mellom klokken 22.00 og 6.00) og på helligdager. Fra Tauro til Puerto Rico er det f.eks. 3 km og dette koster under 4 euro.

 

Taxi fra flyplassen til Casa Tauro koster 55-60 euro og kan f.eks. bestilles fra www.ziptransfers.com

Buss

Bussnettet er velfungerende og godt utbygd, og billettprisene er svært hyggelige. De blå bussene med logoen til busselskapet Global på siden går til stort sett alle byer og steder på øya. Bybussene i Las Palmas er gule.

 

Fra flyplassen til Puerto Rico (anbefales da det er enklere å få taxi herfra til Tauro) eller Playa de Tauro kan du ta buss nummer 91Dette er en ekspressbuss som går en gang i timen med endestopp i Las Palmas i nord og Playa de Cura i sørvest. Den har ingen stopp mellom Carrizal ved flyplassen og Arguineguin, og siste avgang fra flyplassen er 20.36. Buss nummer 90 går den samme strekningen, men bare fram til 17.44. I tillegg går buss nummer 01 hvert 20. minutt, med siste avgang 23.53, men denne kjører kystveien med mange stopp, og tar lang tid. Fra flyplassen til Puerto Rico koster det cirka 5,50 euro.

Båt

Båt til naboøyene kan man ta fra Las Palmas og Agaete (nord-vest). Flybåten, jetfoil, og fergene går fra Las Palmas. På en time kommer du til Tenerife fra Agaete med Fred Olsen.

 

Blue Bird er en linje som går mellom Arguineguin, Anfi, Puerto Rico og Puerto de Mogan. Båten går fra Puerto Rico hver time fra kl. 10.30 til 16.30 til Mogan.

TRANSPORT
bottom of page