top of page

GENERELT

Apotek

Heter Farmacia på spansk og har et grønt kors som symbol. Normale åpningstider er 09.00–13.00 og 16.00–19.00 på hverdager, og 09.00–13.00 på lørdager. Det er alltid et apotek som har vakt til øvrige tider. Adressen står på døren på nærmeste apotek. Nærmeste apotek til Casa Tauro ligger i Puerto Rico, se kart.

 

Banker

Har åpent 09.00–14.00 på hverdager og 09.00–13.00 på lørdager. Mellom mai og september er det stengt lørdag. Her kan du veksle penger, ta ut kontanter på internasjonale kredittkort samt veksle reisesjekker. Glem ikke passet! De fleste banker har minibanker der du døgnet rundt kan ta ut kontanter på MasterCard, Eurocard og Visa. 

 

Buss

Lokalbussene fungerer bra over hele Gran Canaria. På nord-og sydesiden blå, Global, og i Las Palmas er de gule Guaguas Municipales. Billetten kjøper man på bussen. Vær oppmerksom på at bussjåføren ikke veksler store sedler, høyst 20 Euro. Trykk her for mer informasjon. 

 

Driks

Er du fornøyd med servicen i baren og restauranten, er 5–10 % normalt. Noen har serviceavgiften inkludert i prisen. Dette skal i så fall fremgå på regningen. 

 

Elektrisitet

Spenningen er 220 Volt og norske stikkontakter passer. Skulle kontakten din allikevel ikke passe, kan du kjøpe adapter i supermarkedet.

 

E-post og internett

Casa Tauro har gratis wifi (fiber). Brukernavn og passord står i reiseinformasjonen dere mottar før avreise. Det finnes flere internettkafeer, bl.a. i Puerto Rico og Arguineguin.  

 

Flaggsystem

Ved visse strender kan det være sterke strømninger. Derfor skal man alltid respektere flaggene som viser hvor sterke strømmene er. Grønt flagg – Fritt frem å bade! Gult flagg – Advarsel mot strømmer! Rødt flagg – Badeforbud! 

 

Konsulat

Det Norske konsulatet ligger i Las Palmas og har åpent 09.00–13.00 mandag til fredag. Adresse: Calle Luis Morote 6, 6 etg, 35007 Las Palmas. Tlf: 928 495 035 Fax: 928 495 036. 

 

Kredittkort

Man kan betale med kredittkort på de fleste restauranter, butikker og hotell. Du kan ta ut penger i minibanker som finnes overalt.

 

Post

Postkontoret har vanligvis åpent kl. 09.00–19.00 på hverdager og 09.00–13.00 på lørdager. Postkort til Norge tar normalt 4–7 dager. 

 

Radio

Radiostasjon 102,2 Mhz sender på skandinavisk man–fre kl 08.00–10.00, okt–apr. Det finnes flere tyske og engelske radiostasjoner. 

 

Siesta

Mye er stengt mellom 13.00–16.30. De større supermarkedene har åpent hele dagen. 

 

Moms

Den kanariske momsen, IGIC, varierer mellom 0 og 13,5 %. Mat, klær og offentlig transport har IGIC på 3%, mens den mest vanlige satsen er 7 % (restaurant, hotell, aktiviteter, etc). IGIC står ofte på restaurantregningen som et tillegg. 

 

Solen

Solen her på Gran Canaria er sterkere enn hjemme. Det er derfor viktig å bruke høy solfaktor og smøre seg ofte. Tenk på barna som er mest i vannet. Smør dem inn mye og ofte, spesielt under øynene og på skuldrene. Når barna er på stranden gir tynne bomullsplagg den beste beskyttelsen. Solen brenner opp til en meter under havflaten. Husk å drikke mye vann! 

 

Tax-free

Kanariøyene har vært tollfri sone med svært lave moms og tollavgifter siden midten av 1800-tallet. Derfor er det nesten ingen forskjell mellom prisene i vanlige forretninger og butikkene på flyplassen. 

 

Taxi

Det er rimelig å ta taxi på Gran Canaria. Alle taxier har taksameter. Når de er ledige lyser det en grønn lampe på taket, og da er det bare å vinke inn taxien. Se mer info her

 

Turistinformasjon

Turistkontor finnes på de store stedene på Gran Canaria. I Las Palmas finnes det turistkiosker i Catalinaparken, Las Canteras, Mesa y Lopez, San Telmoparken og ved shoppingsenteret Monopol. De har åpent mandag–fredag 10.00–19.30, lørdag 10.00– 15.00. I Playa del Inglès ligger kontoret ved Yumbo shoppingsenter og har åpent mandag–fredag 09.00–14.00 og 15.00–20.00, lørdager 09.00–13.00. Puerto Rico ligger kontoret ved busstasjonen og har åpent mandag–fredag 09.00–18.00, lørdag 10.00–13.00 

 

Uvelkomne husdyr

Vanlige innslag av dyreliv på Gran Canaria er katter, hunder, maur og kakerlakker. Om man skulle få besøk av disse, gi beskjed til oss. Vi har et skadedyrfirma som desinfiserer hele eiendommen 2 ganger i året, det er derfor veldig liten sjanse for å treffe på kakerlakker hos oss. 

 

Valuta

Euro 

 

Vann

Ikke drikk vann fra springen! Det kan godt brukes til å koke te og kaffe, men det blir bedre om man bruker vann fra flaske. Vann på flaske kan man kjøpe på supermarkeder og i blandt i resepsjonen. Vann, agua, finnes med kullsyre: con gas, og uten kullsyre: sin gas. Obs! Husk å drikke mye vann, spesielt i sommerhalvåret. 

 

Veksling

Du kan normalt veksle penger i banker og på offisielle vekslingskontorer. Den beste kursen får man i bankene.

GENERELT
bottom of page