top of page

Strender

Strender

Det er 128 strender på til sammen nesten 60 kilometer langs Gran Canarias 236 kilometer lange kystlinje. Alle strendene og havbassengene nevnt på denne siden er markert på kartet under menyvalget NYTTIG.

Taurostranden er vår favoritt! Stor, flott sandstrand med bølger (ingen molo). På venstresiden, ved klippene, kan man holde pusten og svømme gjennom Bufadero (blåsehull), en opplevelse du sent glemmer!

Amadores, av mange vurdert til å være den beste på Gran Canaria, ligger kun 2 kilometer fra Casa Tauro. Her er sanden kritthvit, vannet asurblått, aktivitetstilbudene mange og flust av restauranter.

 

Puerto de Mogan - også kjent som Gran Canarias Venezia - har en annen populær strand. Blir du lei av å ligge på stranden kan du rusle langs kanalene, se på båtene, spise en god lunsj eller bedre middag.  Det er også fint å snorkle langs klippene øst for stranden.

 

Stranden i Aguineguin er også verdt et besøk, vi liker oss godt der.

Den populære Amadores-stranden, kun 2 km fra Casa Tauro.

Puerto Rico og Anfi del Mar har også flotte strender, selv om vi personlig foretrekker en av de ovennevnte.

 

Lenger nordover langs østkysten finnes også mange flotte strender (bl.a. Maspalomas og Playa del Ingles, San Agustin og bystranden Las Canteras), men de fleste er mer utsatt for vind og bølger - noe mange riktignok foretrekker - og dermed ikke så barnevennlige.

Havbasseng

Selv er vi veldig glade i de mange havbassengene - piscinas naturales - som man finner rundt omkring på øya, spesielt på nordsiden. Du vil ikke møte mange turister på disse stedene, her er det hovedsakelig lokalbefolkningen som bader, med det er ofte godt tilrettelagt med parkering, dusj og skifterom. Bare husk å ta med badesko for her kan du møte erizos (sjøpinnsvin som lever på bunnen).

 

Noen av de beste havbassengene er - i våre øyne - disse:

Charco de San Lorenzo

Dette havbassenget ligger ved Moya-kysten på nordsiden av øya, langs Camino San Lorenzo. Her er kontrastene ofte store, med høye bølger på utsiden og "flatt hav" på innsiden av steinene. Her er det dusj, skifterom og toaletter, men adkomsten er er ikke egnet for rullestoler, barnevogner eller de som er dårlige til beins. 

Roque Prieto

Dette bassenget ligger i Santa Maria de Guia, på et av øyas nordligste punkter. Kjør til La Atalaya og fortsett på GC-294 nordover til Punta de Guanarteme. Adkomsten er enkel, men ikke egnet for rullestol eller barnevogn. Dybden varierer fra 40 cm til 3 meter og krystallklart vann gjør stedet vel egnet til snorkling. Normalt er det kun lokalbefolkning her. Mulighet for å kjøpe snacks og noe å drikke.

Las Salinas

Las Salinas ligger i Agaete, på nord-vestsiden av Gran Canaria - her går forøvrig Fred Olsen Express til Tenerife. Det er tre forskjellige bassenger, med kanaler mellom slik at man kan svømme fra den ene til den andre. Dette er forøvrig en flott plass å se solnedgangen fra.

Los Charcones

Los Charcones ligger ved El Puertillo og består av tre bassenger, hvorav to av dem har delvis sandbunn. En naturlig, skjermet strand (Playa El Puertillo) ligger også i kort gangavstand unna og det er flere spisesteder i landsbyen. Strømmen utenfor bassengene og den skjermede stranden er normalt veldig sterk og bølgene er ofte store. Det er ikke uten grunn at dette regnes som Gran Canarias surfe-mekka.

STRENDER
bottom of page